dilluns, 1 de desembre del 2008

Caixa Penedès premia la trajectòria i el treball de Jordi Mas al Camerun

El sacerdot garriguenc Jordi Mas va rebre aquest divendres el Premi Josep Parera, que atorga per quart any consecutiu l’Obra Social de la Caixa Penedès. Amb aquesta distinció, dotada amb 50.000 euros, Caixa Penedès li reconeixia la seva llarga trajectòria personal en favor del desenvolupament a l’extrem nord del Camerun.

El jurat, format per Francesc Escribano, Esther Giménez-Salinas, Domènec Melé, Joan Rigol, Joan Pagès i Josep F. Cortès, va destacar que atorgava el premi a Jordi Mas per "la seva admirable i extensa tasca de desenvolupament associatiu, formatiu i social entre la població del nord del Camerun, una de les regions més pobres del país".

L’acte de lliurament, presidit per Joan Saura, conseller d’Interior i Relacions Institucionals de la Generalitat, i pels directius de Caixa Penedès, es va fer al Petit Palau de la Música de Barcelona i hi van assistir més de 500 persones, moltes de les quals relacionades directament amb Jordi Mas, que des de fa 48 anys treballa ajudant les persones més desfavorides d’aquesta regió de l’Àfrica negra.

Els premis Josep Parera també van guardonar el Casal dels Infants del Raval pels seus "25 anys de treball en favor de la integració i inclusió social d’infants, joves i famílies del barri del Raval de Barcelona" segons l’acte del jurat.

Amb un discurs senzill i emotiu, Jordi Mas va agrair el premi Josep Parera a la Caixa Penedès i va voler dedicar aquest guardó a totes les persones que l’han acompanyat directament o indirectament en els seus anys en terres africanes: "No estic sol" recordava Mas davant de l’auditori. Va enumerar també algunes de les feines que havia anat fent en aquests 48 anys: "He plantat milers i milers d’arbres, que són una necessitat vital, igual com els pous, que també n’he fet molts. I el treball amb les dones. I ara, amb els diners del premi, continuarem fent més pous i amb les dones cultivarem l’alga espirulina, que viu molt bé a la zona del llac Txad i és molt nutritiva".

Josep Colomer, president de Caixa Penedès, va explicar que els premis Josep Parera, que porten el nom del darrer president de l’entitat, "reconeixen dues necessitats: el compromís de persones i grups envers les necessitats humanes i, al mateix temps, que aquests models de conducta tinguin més difusió".

La Garriga el distingeix aquest dimecres
Els reconeixements a Jordi Mas no acaben aquí. Aquest dimecres, l’Ajuntament de la Garriga el declararà Persona Il·lustre en un acte obert al públic que es farà al Patronat a 2/4 de 9 del vespre. A més dels parlaments i d’actuacions musicals, es projectarà Baba Georges, un documental dirigit per Txus Medina i premiat recentment per TV3 i per Òmnium que té Jordi Mas com a protagonista.

Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (1/12/2008)