dissabte, 15 de novembre del 2008

Obra Social de Caixa Penedès premia mossén Jordi Mas Castells i el Casal dels Infants del Raval

L’Obra Social de Caixa Penedès ha comunicat el nom dels guanyadors del Premi Josep Parera 2008. El guardó ha reconegut en aquesta quarta edició al capellà i missioner Jordi Mas Castells i al Casal dels Infants del Raval. El Premi Josep Parera de l'Obra Social de Caixa Penedès té una dotació econòmica de 100.000 euros, a raó de 50.000 euros per cada un dels guanyadors. El premi reconeix la trajectòria de persones i organitzacions que destaquen en la seva dedicació al servei del desenvolupament comunitari en les dimensions social, humanitària i/o solidària.

Mossèn Jordi Mas Castells porta a terme, des de fa uns 50 anys, una important tasca d’ajuda entre la població més necessitada de l’extrem nord del Camerun, millorant el seu desenvolupament associatiu, formatiu i social. Més conegut entre la població com ‘Baba Georges’, Jordi Mas ha col·laborat en la construcció d'escoles, pous d'aigua, camps d'experimentació agrícola i avícola, centres de promoció de la dona, escoles de formació professional, dispensaris, centres d'acollida i centres cívics, entre d’altres projectes. Així mateix, és el fundador del centre hospitalari de referència de tota la regió, que tracta malalts de més de 200 pobles amb un total de 250.000 habitants.
El Casal dels Infants del Raval és una associació sense ànim de lucre que, des de fa 25 anys, treballa per a donar eines i oportunitats reals, concretes i duradores als infants, joves i famílies del barri del Raval de Barcelona en situació o risc d'exclusió social. El Casal dóna suport socioeducatiu a més de 3.000 infants i joves i 400 adults a través de 28 projectes. Uns aborden la situació de tota la població infantil i juvenil del barri a través de recursos de lleure educatiu, i uns altres atenen a col·lectius específics, amb alt risc d'exclusió social, i que requereixen respostes adaptades. Ho fa treballant en xarxa, al costat de 85 entitats i gràcies a la col·laboració dels més de 650 voluntaris i estudiants en pràctiques.
El Jurat del Premi Josep Parera ha estat format per Joan Rigol, Ex President del Parlament de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, Rectora de la Universitat Ramon Llull, Domènec Melé, Director del Departament d’Ètica de l’IESE, Francesc Escribano, Periodista i Ex director de Televisió de Catalunya, Ricard Pagès, Director General de Caixa Penedès i Josep F. Cortés, Cap de l’Obra Social de Caixa Penedès.
El lliuraments dels premis tindrà lloc el pròxim divendres dia 28 de novembre a les 20 hores en el Petit Palau de la Música, i estarà presidit per Joan Saura, Conseller d'Interior i de Relacions Institucionals i Participació i Josep Colomer, President de Caixa Penedès. També comptarà amb la presència de Josep Parera, President d’Honor de Caixa Penedès.

Nota de premsa de Caixa Penedès (14/11/2008)