dilluns, 17 de novembre del 2008

Jordi Mas, premiat per Caixa Penedès amb 50.000 euros

L’Obra Social de la Caixa Penedès atorgarà el Premi Josep Parera, dotat amb 50.000 euros, al missioner Jordi Mas, de la Garriga, "per la seva admirable i extensa tasca de desenvolupament associatiu, formatiu i social entre la població del nord del Camerun, una de les regions més pobres del país", segons argumenten els membres del jurat format pel periodista Francesc Escribano, Esther Giménez-Salinas, rectora de la Universitat Ramon Llull, Doménec Melé, director del departament d’Ètica d’IESE, Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya, Ricard Pagès, director general de Caixa Penedès i Josep F. Cortés, cap de l’Obra Social de Caixa Penedès.
El premi Josep Parera reconeix la trajectòria de Jordi Mas, de 78 anys, que des de l’any 1960 s’està en aquestes terres de l’Àfrica negra ajudant en matèria de desenvolupament humà. Mas hi ha treballat fent hospitals, construint pous, sales polivalents i altres edificacions, a més de fer tallers destinats a ajudar els habitants de la zona, majoritàriament musulmans.
El premi Josep Parera es donarà el divendres 28 al Petit Palau de la Música de Barcelona directament a Jordi Mas, que arribarà uns dies abans del Camerun i hi tornarà pocs dies després de rebre els 50.000 euros que li dóna Caixa Penedès. En el mateix acte, també es donarà un premi al Casal dels Infants del Raval, per la trajectòria d’aquesta entitat.
Jordi Mas va aconseguir, l’any 2007, el premi de Cooperació Internacional al Desenvolupament Humà que atorgava el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Publicat a El 9 Nou del Vallès Oriental (17/11/2008)